Veliki biciklistički šampion Šime Bajlo ne posustaje niti u osamdesetoj godini života. Uredno se Bajlo prijavio za virsku biciklijadu te odvozio desetak kilometara, a potom se na Viru pridružio biciklističkoj zabavi i obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti. Kao četverostruki prvak Jugoslavije i sudionik svih značajnih europskih biciklističkih utrka, Bajlo ima samonametnutu obavezu promoviranja biciklizma kao zdravog načina života i životnog stila. U tom naumu, kaže, nisu ga zaustavila niti dva infarkta.

- Uvijek sam spreman dati doprinos ovakvim manifestacijama. Nije to u mojim godinama uvijek lako, ali osjećaj je uvijek dobar. Na Viru se uostalom dobro osjećam - kaže šjor Šime koji je na otok došao u društvu supruge Mirele. Dolazak na otok za gospodina Bajla imao je kontekst odavanja počasti: bio je među onima koji su dobili komplet biciklističke opreme na nagradnom izvlačenju Vir turizma, dok mu je Grad Zadar u okviru  obilježavanjaTjedna mobilnosti poklonio klasični model bicikla. U domu Mirele i Šime Bajla bit će na počasnom mjestu, među četrdesetak različitih modela koje ima u vlasništvu.

- Lijepa je, zaista lijepa. Sviđa mi se njezin stil - kaže Bajlo koji je na biciklima prošao milijune kilometara vozeći utrke oko Bugarske, Engleske i Poljske, potom dionicu Berlin-Prag-Varšava, pa utrke oko Tunisa i dijela afričkog kontinenta. Upoznao je sve vodeće bicikliste svoga vremena koji su postali vrhunski biciklistički profesionalci, dok je Bajlo kao reprezentativac Jugoslavije bio amaterski vozač.

- Mnogi su od njih bili amaterski biciklisti, a kasnije su postali velikani biciklizma - ponosan je Bajlo na epohu u kojoj se družio s najvećim biciklistima. Tada je rezultatima i uspjesima stekao slavu kao najveći zadarski, dalmatinski, hrvatski i jugoslavenski šampion.

- Ne posustajem ni sada. Dnevno vozim oko deset kilometara, jer je to jednostavno moj životni stil - poruka je najvećeg zadarskog biciklističkog prvaka.