ZADAR- Iako je tvrtka Tekton, u vlasništvu obitelji građevinskog poduzetnika Mladena Ninčevića u travnju podnijela zahtjev za izradom Urbanističkog plana uređenja Bokanjac (UPU), tek je na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća o tome donesena odluka.

Radi se o izdvojenom građevinskom području u proizvodno - gospodarskoj zoni pretežno zanatskog tipa, uz cestu prema Ražancu. Teren, za koji će Tekton financirati izradu plana, u njihovom je vlasništvu, moglo se čuti u obrazloženju na Gradskom vijeću. Ali ne i odgovor na pitanje čime se bavi ta tvrtka i što planira graditi, kojeg je postavio SDP-ov vijećnik Danijel Radeta. On predlaže i veću uključenoti Mjesnih odbora pri takvom planiranju.

- To će se doznati u proceduri donošenja plana u koju su, među ostalim uključeni mjesni odbori kao i ostali građani pa i vijećnici, podsjetio je pročelnik graditeljstva i prostornog uređenja Darko Kasap.

Ni mi nismo uspjeli doznati što se planira graditi u proizvodnoj zoni budući da je Ninčević do sada U Zadru imao samo projekte stanogradnje. Neslužbeno se doznaje da bi se na sjevernom dijelu Bokanjca podigao pogon za proizvodnju brodica!?