Vlašići na otoku Pagu i ove godine su se priključili globalnoj akciji čišćenja svijeta u kojoj sudjeluju milijuni volontera "JEDAN DAN, JEDAN PLANET, JEDAN CILJ - WORLD CLEANUP DAY".

Udruga Volim Vlašići dijelom je globalne kampanje World Cleanup Day koja se diljem svijeta održava 21. rujna 2019. godine.

World Cleanup Day obilježili smo akcijom čišćenja Kvasila i plaže u Vlašićima. U akciji je sudjelovalo pet volontera udruge te smo u dva sata skupili pun kontejner otpada, od plastičnih predmeta, boca, vrećica, kanti, automobilskih guma do zaostalih rekvizita s plaže: suncobrana, ležaljki i luftmadraca koji su nakon sezone ostavljeni na plaži u Vlašićima, navodi se u priopćenju udruge Volim Vlašić

Cilj rujanske akcije je okupiti 5 posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se priključili ovoj najvećoj inicijativi u ljudskoj povijesti i pomogli doprinijeti čišćoj budućnosti.