ZADAR- Petrčane nisu kvart. Petrčane su turističko mjesto i to jedino koje ima pet hotela, istaknuo je to u svom debitantskom nastupu Duje Stanišić.
Za njegov prvi istup na Aktualnom satu toleranciju je u dopuštenom vremenu pokazao susjed iz Petrčana, predsjednika Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić. Ali kada je novi gradski vijećnik Akcije mladih i Mosta nabrajao iz godine u godinu koliko Petrčana daju boravišne pristojbe a koliko dobivaju od TZ Grada Zadra, Vrančić mu je dobacio da ne pretjeruje. Sada je to omjer od preko tri milijuna kuna u odnosu na 400 tisuća kuna, koliko je najviše uloženo u turističko Petrčane, doznalo se iz podataka koje je iznio vijećnik iz Petrčana.
- Je li vas sram što čujete koliko je sredstava Petrčane dobilo, a koliko je uplatilo u kasu Turističke zajednice, pitao je Stanišić gradonačelnika Branka Dukića kao predsjednika Vijeća TZ Grada.
Stanišić je ustvrdio kako je nakon njegovog istupa ispred TZ Grada s tezom da Petrčane zapravo plaćaju nastup Rite Ore, TZ na brzinu napravila program u kojem su se iduća dva tjedna izmjenjivali jedna klapa i jedan dueta.

- Sudeći po zabavnim i kulturnim programima, u Petrčanima sezona počinje 1. kolovoza, a i tada se priređuju koncerti s jednom gitarom i jednom harmonikom, naveo je vijećnik Stanišić kao i to da u Petrčanima nema smeđe signalizacije. Petrčane se ne spominje u reklamnim materijalima, a plaže su neuređene, ukazao je novi gradski vijećnik.

- Ako na nekoj petrčanskoj plaži uđete u more, a da se ne ozlijedite, vodim vas u Tamarisa, bacio je izazov vijećnicima Duje Stanišić koji uzrok takvog odnosa prema Petrčanima nalazi u negativnoj selekciji HDZ-a, pogotovo kod izbora nekompetentnih direktora Turističke zajednice. Takav je bio Ante Radosa, moj prijatelj kao što je sad  takav, prema riječima Stanišića, još gori Mario Paleka.
Gradonačelnik Dukić mu je odgovorio da 80 posto boravišne pristojbe dolazi iz hotela koji u Petrčanima rade i žele ostati u TZ Grada.

- Petrčane su dobile novu rivu. Htjelo se u vrijeme dok je direktor bio vaš prijatelj Ante Rados ići u uređenje plaže, ali su se dogodile inspekcije, pa je ispalo po onoj "pomozi sirotu na svoju sramotu", odgovor je kojeg je Stanišić dobio od Dukića. Gradonačelnik je ustvrdio i kako direktor TZ-a Grada odlično surađuje sa svim mjesnim odborima s područja Grada Zadra. - Petrčane nisu kvart, poručio je Stanišić koji nije dobio niti obećanje da će se urediti plaža u Petrčanima čije je nasipanje zaustavila Lučka kapetanija prošlog ljeta.