Odluku da se izdvoje dodatna značajna sredstva za KK Zadar (3,5 milijuna kuna) i NK Zadar (1,5 milijuna kuna) jučer su na Gradskom vijeću kritizirala dovjica oporbenih vijećnika, Erol Gaši (SDP) i Mladen Malta (MOST). Dodatnih 1,5 milijun kuna nogometnom klubu, koji se ove godine natječe u Trećoj HNL jug, uvećanje je od preko 100 posto u odnosu na prvotno predviđeni iznos, istaknuo je Gaši.

- Nažalost, kada pričamo o klubu konstantno govorimo o problemima, uprave se mijenjaju a Nadzorni obvor ostaje. Njegovi članovi godinama ne vide ništa sporno, onda odjednom u želji za smjenom progledaju i vide što se sve događalo. U sat vremena jedan član podnese ostavku, potom ga se izabere za direktora na tri godine mandata s tri glasa za i dva protiv, i onda nagradi s 1,5 milijun kuna naših građana. Da taj novac dajemo iz vlastitog džepa, ne bismo ga tako lako davali, rekao je Gaši.

Što se tiče KK Zadra, tu se milijuni, kaže, bacaju kao lopatom, tri, četiri, pet milijuna kuna...

- U isto vrijeme drastično raste razlika u financiranju kulture i sporta, nekada je to bilo 50:50, a danas dajemo 25 milijuna kuna za kulturu i 38,5 milijuna kuna za sport. I što imamo od svega? Sportski rezultati klubova su porazni, da nije braće Fantela i pojedinačnih nogometaša koji su proslavili Zadar, što bi bio rezultat klubova u Gradu Zadru?, upitao je Gaši.

Malta je upozorio kako ovakvo financiranje nije održivo, te ako smo već prodali Gaženicu Turcima i Kinezima, trebalo bi i jedan i drugi klub "uvaliti" strancima, kao što su to napravili Šibenik i Osijek.