Dva sata Aktualnog sata i dva sata rasprave o izvješću gradonačelnika zasjenila je vijest koja se proširila brzinom munje - nekadašnji gradonačelnik Zadra i ministar Božidar Kalmeta nije kriv za djela koja su mu se optužnicom stavljala u aferi Remorker. U Gradskoj vijećnici brzo se prolomio pljesak i odobravanje iz zastupničkih klupa s HDZ-ove strane. Sudbina je htjela da se u tom trenutku za govornicom našao veći HDZ-ovac i od HDZ-ovaca Duško Vuković.

- Bravo, baš mi je drago što sam ja na govornici. Drago mi je što je naš legendarni gradonačelnik oslobiođen optužnice, nismo ni sumnjali u njega, to je ono što nas čini časnim, rekao je Vuković.


View on YouTube

U euforiju se nije uklopila Jelena Jelavić iz SDP-a.

- Ne mogu se ne osvrnuti na ovo pljeskanje i urlikanje, nadam se da će građani pokazati na izborima što misle o tome. Teška katastrofa, rekla je Jelavić.

Vidno je zadovoljan bio gradonačelnik Branko Dukić, koji je s dvije rečenice prešao preko svih dvosatnih kritika na njegovo izvješće.

- Kao gradonačelnik sam uvijek pred pritiskom javnosti, govori se da se nešto uvijek nudi ili radi ispod stola. Vjerujte, kada se jedan čovjek optuži ni kriv ni dužan, što sve moraju prolaziti i on i njegova obitelj dvije godine da bi mu netko na kraju rekao, "hvala lijepo, samo smo se šalili". Drago mi je da je naš gradonačelnik oslobođen, pokazuje se da je sve što je rađeno u Gradu rađeno transparentno, na dobrobit građana i da ćemo mi tako nastaviti. Zato bih vas pozvao na jednu pauzu da vas počastimo i da se odmorimo, rekao je Dukić, povukavši tako dosad nezabilježen potez u vijećnici.

Zvonimir Vrančić je zatražio da se ispoštuje procedura, pa je stanku u ime Kluba vijećnika HDZ-a zatražila Elvira Sterle.