- Mi u SDP-u razmišljamo kako ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe za neodgovorno trošenje javnog novca, najavila je SDP-ova vijećnica Irena Dragić na sjednici Gradskog vijeća kazavši kako koncert Rite Ore od 50 minuta zaslužuje malo više pozornosti. 

Ona je gubitak od tog koncerta oživotvorila tako što je pitala gradonačelnika bi li ga žena i prijatelji napali da je u privatnom životu izgubio toliko zarade.

- Vi građane ne doživljavate kao ni proračunski novac jer ga niste zaradili, a ovaj koncert proglašavate uspjehom. Vi jeste ginekolog, ali građane ovog Grada nemojte praviti.... Znate što mislim, kazala je SDP-ova vijećnica i tražila od gradonačelnika da se barem ispriča građanima.

SDP-ova vijećnica podsjetila je gradonačelnika Dukića i na izjavu "njegovog prijatelja" Maria Paleke da je to pravi put i da se na isti način ide dalje. 

- Možemo li uskoro očekivati pola milijuna eura gubitka u proračunu? Je li skupocjeni Rolex kod Maria Paleke nagrada za dobro obavljeni posao? Hoćete li preuzeti odgovornost kao kad ste ga imenovali direktorom Turističke zajednice Grada i nakon ovoga ga smijeniti?, upitala je SDP-ova vijećnica, ali nije dobila odgovor.

- Paleku smijeniti? Zbog čega? Jer je doveo tako veliku zvijezdu u Zadar, kazao je Dukić i usporedio to sa smjenom onih koji su projektirali Morske orgulje i Pozdrav suncu. Gradonačelnik Zadra proglasio je direktora TZ Grada odgovornim za dobre rezultate turističke sezone, te je svima u vijećnici pročitao turističku statistiku do 15. kolovoza.