Bivši ministar mora Božidar Kalmeta danas je oslobođen optužbe kao i njegov prvi suradnik, bivši državni tajnik Zdravko Livaković. Epilog je to dvogodišnjeg suđenja koje je okončano nepravomoćnim presudama. Kalmeta je bio prvooptuženi, a Livaković drugooptuženi, ali dokaznim postupkom sud je utvrdio kako nisu krivi.

Izricanje presude pratilo se i u Gradskom vijeću. Kada su Kalmeta i Livaković oslobođeni optužbe, vijećnici vladajuće koalicije pljeskali su i vikali od oduševljenja.

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Gordana Mihela Grahovac treće, četvrto i petooptuženog - Milivoja Mikulić, Stjepka Bobana i Damira Kezelea proglasila je krivima. Mikulić je osuđen na 3 godine zatvora, Boban na 2 godine, a Kezele na 3 i pol godina te se od njih traži povrat nezakonito stečene imovine i novaca.

Sud je suprotno tvrdnjama iz Uskokove optužnice zaključio da Kalmeta nije organizirao skupinu za izvlačenje novca u kojoj su uz njega i trojicu nepravomoćno osuđenih, po tvrdnjama tužiteljstva, bili i oslobođeni državni tajnik te predsjednik Nadzornog odbora HAC-a Zdravko Livaković, čelnici građevinskih tvrtki Miroslav Bunić i Petar Pečin te ljudi iz HAC-a i HC-a Jurica Prskalo, Mario Lovrinčević i Sandro Vukelić.

Uskok je najavio žalbu.