Sjednica Gradskog vijeća počela je s dvije aktualne teme: koncertom Rite Ore i nagradom za Gaženicu. Dva pitanja je postavio SDP-ov vijećnik Daniel Radeta podsjećajući gradonačelnika Branka Dukića kako je rekao da niti jedna gradska tvrtka nije finanancirala taj koncert. 

- Rebalansom se daje 800 tisuća kuna da pokrije troškove, a Odvodnji se uzima 440 tisuća kuna za zbrinjavanje mulja. Kako će se zbrinuti mulj vašeg prijatelja Paleke, pitao se Radeta.

- Niti jedna gradska tvrtka nije financirala ni kune. Mi smo svjesno doveli Ritu Oru koja je velik događaj za Grad. Rekao sam da ću pokriti gubitak, gradonačelnikov je odgovor na pitanje SDP-ovog vijećnika je li svjesno lagao.

Dukić je uzvratio protupitanjem te ga je zanimalo otkud takav jal na to da se netko usudi dovesti top zvijezdu koja je taj dan u Grad dovela dvije tisuće ljudi, a što je u konačnici rezultiralo i na 22% više dolazaka te 6% više noćenja gostiju. Priznao je, međutim, da su za organizaciju koncerta imali vremensku stisku, ali je naglasio i da niti jedan drugi događaj u Hrvatskoj nije bio transparentniji.

- To moramo prikazati kao vrhunski spektakl. Svi koji su bili u dvorani bogatiji su za vrhunski događaj. Zadar treba brendirati. Želimo utjecati na mlade i omogućiti im da su ponosni što imaju takve evente u svom gradu. TZ Grada i do sad je organizirala ljetne koncerte. Ja bih volio da je dvorana bila puna i da sam platio nula kuna, rekao je gradonačelnik Dukić na što su mu oporbeni vijećnici dobacili da to građani plaćaju.

I vijećnik Akcije mladih Autonio Beus pitao je za odgovornost gubitka od milijun kuna: je li to direktor Višnjika Denis Karlović ili PR-ovac Jerko Trogrlić? 

- Jeste li nešto uplatili u proračun da pokrijete gubitak kad ste rekli da ga vi plaćate?, pitao je Beus i tražio da mu se dostave svi računi i ugovori za taj koncert.

Vijećnik Mladen Malta podsjetio je kako je već na prošloj sjednici upozoravao na debakl i znao je da se razmišlja o odustajnju od koncerta kada se prije mjesec dana videlo da se karte ne prodaju. - Rita Ora u 10 sekundi, ogrnuta hrvatskom zastavom, izjavi "predivna zemlja" i uzme 300 tiusća eura za 55 minuta. U dvorani od 9 000 mjesta ona vidi 60 tisuća svojih obožavatelja. Direktor TZ nakon koncerta govori o "jako uspješnom i rasprodanom koncertu" i tvrdi da je "ovo definitivno smjer u koje  treba ići turizam u Zadrui". Što to ona i vi vidite, a mi ne vidimo? Na čemu ste? To je bila blamaža širih razmjera, komentirao  je Malta ali mu Dukić nije ništa replicirao jer je rekao sve što je imao reći na prethodne upite oporbenih vijećnika.