Pokrenuta je nova humanitarna akcija: Srce Zadarsko za Josipa Grdovića i prijatelje. Inicijator akcije je Josipov otac Ivica Grdović koji je nakon višegodišnje borbe za smještajem za svoga sina, koji boluje od cerebralne paralize i psihomotorne retardacije, odlučio pomoći i njegovim prijateljima s kojima je konačno smješten u bolnicu u Gornjoj Bistri. Među njima ima i još malih Zadrana. 

- To je bolnica koja ima pacijente od 3 mjeseci do 46 godina. Skupljanje hrane i higijene će se održati u ponedjeljak, 23. rujna ispred Kauflanda (kod pet nebodera) od 17 do 19 sati. Tamo će vas čekati naš Majos Zadar kojem se ovim putem zahvaljujemo što nas uvijek prati u našim akcijama, napisala je na Facebooku Marjana Ikić iz "Srca Zadarskog". 

Za male Zadrane od higijene potrebne su: dječje pelene (veličina: Junior), toaletni papir, sredstva za čišćenje (univezalno, wc, pod), deterdženti za rublje (bijelo i šareno) i omekšivač. Trebaju im i Tetra-pelene te pamučne pidžame za odrasle (bez gumbića).

U kategoriji hrane potrebni su: voćne dječje kašice, keksi (tip: Petit Beurre), prirodni voćni sokovi, Kraš Express, jestivo ulje (suncokretovo, maslinovo), med, čaj, šećer, riža, suho voće i grickalice (smoki). 

Organizatori mole Zadrane koji su voljni sudjelovati da se drže navedenog popisa.