Iako su iz Hrvatskih cesta prvotno, na novinarski upit, najavili kako će nastaviti radove na obnovi državnih cesta u Zadru krajem rujna, na naše inzistiranje da budu precizni taj datum je 9. listopada.

Veliki projekt obnove državnih cesta započeo je 23. rujna 2017. godine na vrhu Bulevara.
Zadar je još uvijek gradilište Hrvatskih cesta koje će preko izabranog izvođača Sarađena, nastaviti radove na proširenju Tuđmanove ulice - od raskrižja s Ulicom Ante Starčevića do onog s Putem Murvice. Na gradilištu stambene zgrade na lokaciji tvornice kruha, ostavljen je dio terena za proširenje te zadarske transverzale koja bi u punom profilu bila četverotračna.
Paraleno s tim zahvatom odvijat će se i dovršetak Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Tamo se neće mijenjati prometno rješenje, niti će se ispravljati primjedbe koje su upućene i od strane zadarske Policijske uprave. Navedene zamjerke odnose se na nedovršene radove u ulici Nikole Šubića Zrinskog, a koje će završetkom svih radova biti otklonjene, navodi se u službenom očitovanju iz Hrvatskih cesta.

U ulici Nikole Šubića Zrinskog treba se dovršiti izrada nogostupa u cijeloj duljini ulice, najavljuju investitori. Radovi u toj ulici bit će završeni zajedno sa radovima u ulici F. Tuđmana, naveli su u prvoj informaciji iz Hrvatskih cesta da bi na naše inzistiranje rekli kako će to biti 22. 2. 2020. godine. Je li baš takav datum završetka obnove državnih cesta kroz Zadar određen radi numerologije?