NOVO Nije trebalo dugo čekati na realizaciju najave iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. Kako su nas izvijestili, uz autobusnu stanicu na Putu Stanova već je danas postavljen znak zabrane parkiranja i zaustavljanja vozila, a na raskrižje s Riječkom ulicom stiglo je prometno ogledalo.

RANIJE U novoobnovljenoj ulici Put Stanova označena je nova autobusna stanica, no unatoč tome taj prostor i dalje se koristi kao parking.

- Postavljena je samo jedna najobičnija klupa za sjedenje, a nema natkrivene nadstrešnice kao što je to uobičajeno kad ima dovoljno prostora. Prostora ima, no u kuloarima kruži priča da se pojedini stanari obližnjih kuća bune postavljanju nadstrešnice jer u protivnom ne bi mogli parkirati svoja vozila na slobodnu, javnu površinu, na kojoj bi se trebala nalaziti natkrivena stanica. Smatram to nedopustivim da korisnici javnog prijevoza moraju biti izloženi vremenskim prilikama i neprilikama dok čekaju javni prijevoz zbog nekolicine građana koji bi tu javnu površinu htjeli koristiti za svoje osobne potrebe, upozorava čitateljica.

Zabrinuta građanka također putem medija apelira i na nedostatak prometnog ogledala na spoju Puta Stanova i Riječke ulice, što, prema njezinim riječima, ugrožava opću sigurnost u prometu.

Odgovore na ova pitanja ubrzo smo dobili od pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, Robertina Dujele.

- Iako je Put Stanova još u domeni UO za graditeljstvo i prostorno uređenje, odnosno situacija nije okončana, naš UO je preuzeo inicijativu svojim resursima nadzora i upravljanja. Nadstrešnice na autobusnim stajalištima izvodi ugovoreni izvođač održavanja gradske opreme Marex-elektrostroj. Pozicija za tekuću godinu nam je realizirana u cijelosti tako da ćemo nadstrešnicu na Putu Stanova postaviti početkom sljedeće kalendarske godine. S ciljem zaštite pješaka, vertikalnom i horizontalnom signalizacijom zabranit ćemo i parking na proširenom dijelu nogostupa. Promptno smo, po evidentiranoj situaciji, izradili elaborat, dobili suglasnost policije i izdali nalog ugovorenom izvođaču. Realizaciju očekujemo kroz par dana, ističe Dujela.

Što se tiče prometnog ogledala na izlasku iz Riječke ulice na Put Stanova, Dujela nam je rekao kako ono nije bilo predviđeno projektom građenja.

- No postavit ćemo ga s komunalnih pozicija održavanja nerazvrstanih cesta i prije preuzimanja obveza održavanja prometnice, najavio je resorni gradski pročelnik reagirajući na apel građana.