Gradonačelnik Branko Dukić u četvrtak će na Gradskom vijeću podnijeti izvješće o radu u prvoj polovici ove godine. U njemu ističe kako je u pripremi i provedbi više kapitalnih projekata Grada Zadra kao što su Centar Mocire, POS Crvene kuće, Aglomeracija Zadar-Petrčane, CGO, nova osnovna škola na području MO Novi Bokanjac, rekonstrukcija Providurove palače, uređenje Bedema zadarskih pobuna itd. Za veliki broj njih koriste se sredstva iz fondova Europske unije, čime je potvrđena spremnost i organiziranost gradske uprave za apliciranje i uspješno prijavljivanje na natječaje EU fondova.

Prošla godina bila je već treća za redom u kojoj su svi zadarski gospodarski pokazatelji kontinuirano i značajnije rasli. Raste broj novoosnovanih tvrtki, ali raste i broj novozaposlenih, rastu i prihodi, posebno oni od prodaje u inozemstvu. U takvom okruženju stasaju i nove tvrtke, mnoge s novim konceptima i idejama, brzo prilagodljive i okrenute međunarodnim tržištima.

- Razdoblje za koje podnosim ovo izvješće ujedno označava i završetak polovice mojeg gradonačelničkog mandata. Stoga smatram prigodnim podsjetiti na četverogodišnji program rada koji sam preuzeo kao obvezu za sebe i sve svoje suradnike. Obvezu puno veću od obećanja. Stabilnost proračuna je postignuta i nastavljen je prethodno započet trend anuliranja proračunskog (računovodstvenog) manjka koji je samo u protekle dvije godine smanjen za 30 milijuna kuna i danas, s konačnom otplatom kredita za Višnjik, bez obveza prema bilo kojem kreditnom zaduženju, ističe gradonačelnik Dukić.

- Zadar je otvoreni grad i raste, gradi se i nadograđuje. Ponekad toliko ubrzano da površnim viđenjem djeluje neplanski. Ali plan razvoja našeg grada zacrtan je davno prije ovog mandata, ne samo u ovoj današnjoj gradskoj upravi. Suvremeno opremljeni vrtići i škole, dodatni programi obrazovanja, snažno sveučilište, primjereni sadržaji i skrb za potrebite, komunalno izgrađen, opremljen i funkcionalan, dinamičnog gospodarstva, Zadar je grad koji sve ravnopravnije dijeli iskustva i primjenjuje razvojne mjere s najrazvijenijim gradovima Europe.
Trebalo je vjerovati - u suvremenu pomorsku i zračnu luku, Sveučilište, Polikliniku, nove muzeje, vrtiće i škole, grad bez ispusta otpadnih voda u more, najsuvremeniji sportski centar... Zadar je uvijek ciljao više od prosjeka, a zahvaljujući zajedništvu, stabilnosti i vrijednim ljudima to smo uvijek i uspijevali.

Svjestan prostora za popravak i u mom radu, vjerujem kako Zadar može nastaviti još bolje. Pred nama su još dvije godine u kojima smo dužni dati mu onaj dio sebe zbog kojega ćemo se osjetiti dostojnim njegove prošlosti, ponosni na sadašnjost koju živimo i radosni zbog budućnosti koju stvaramo za našu djecu. Moj mandat gradonačelnika tek je na pola puta i radujem se sutrašnjem danu, svakom novom projektu, školi, ulici i obitelji koja će svoju budućnost stvarati u našem Zadru, zaključuje u svom izvješću gradonačelnik Branko Dukić.