U prostorima CodeHuba u Zadru organizirana je radionica "Izazovi kreativnih industrija" u sklopu projekta RI2 Integrate kojeg provodi ustanova INOVAcija.  Radionicu je vodio Lovro Nola, pionir industrije videoigara, mentor i poslovni savjetnik.

- Projekt RI2 Integrate je projekt transnacionalne suradnje osam zemalja Dunavske regije, s ciljem povezivanja poduzetnika s istraživačkim kapacitetima tehnoloških parkova. Cilj projekta je upoznavanje sa postojećom istraživačkom infrastrukturom te razvijanje inovativnih alata za razvoj visoko-kvalitetne istraživačke infrastrukture u Dunavskoj regiji, ističe voditeljica projekta, Anamaria Mađerić.

Poduzetnici su kao jednu od najvećih prepreka poslovanju identificirali dugotrajne birokratske procese te nedovoljno razvijenu IT infrastrukturu u Zadru. Istaknula se kategorija poduzetnika u kulturi kao kategorija u koju bi se više trebalo ulagati kao i potreba mladih kreativaca za savjetima i edukacijama, ali i  dobre prakse u poduzetništvu koje su prisutnim poduzetnicima ponudila kratkoročna ili dugoročna rješenja za ostvarivanje ciljeva.

Održana radionica u Zadru bila je usmjerena na poduzetnike iz IT i kreativnog sektora, predstavnike javne uprave i razvojne agencije. Prisutni su svoja iskustva u poslovanju podijelili kroz više od tri sata diskusije u kojoj se razgovaralo o trenutnom stanju kreativne industrije, identifikaciji problema i pronalasku rješenja istih.

Aktivnosti projekta, uključujući i akivnosti međunarodnih partnera, možete pratiti putem web ili Facebook stranice.