Na idućoj sjednici Gradskog vijeća donijet će se drugi rebalans proračuna u kojem će se tradicionalno povećati dotacije KK Zadru s pet za još tri milijuna kuna te NK Zadru s 1.2 za još milijun i pol kuna. Povećanje prihoda za ova dva sportska kluba kojima je Grad Zadar većinski vlasnik podudara se s pripremama za novu sezonu, odnosno ugovaranjem igrača u slučaju KK Zadar.

Iz gradske blagajne novu kapitalnu dotaciju dobit će SC Višnjik za financijski neisplativ koncert Rite Ore, pa će im se rebalansom proslijediti 800 tisuća kuna za pokrivanje troškova. Hoće li to biti dovoljno uz 400 tisuća kuna iz TZ Grada, znat će se po obračunu poreza na honorar od 230 tisuća eura Riti Ori čije je boravište u Londonu (pitanje Brexita: hoće li SC Višnjik porez na  ugovoreni honorar platiti samo u Velikoj Britaniji ili će taj iznos biti dvostruko oporezivan).

Inače SC Višnjik uzeo je kredit od 2.5 milijuna kuna, kako bi mogli financijski pratiti organizaciju tog koncerta koji im je nametnut od strane Grada Zadra, a usput i promijeniti travnjak na jednom od nogometnih igrališta.

Od planiranih 25 milijuna kuna u Gradskom proračunu za gradnju katoličke  osnovne škole na Novom Bokanjcu, u proračunu će se smanjiti na 10 milijuna kuna koliko se sigurno neće potrošiti u ovoj godini. Grad će podići kredit nakon što se potpiše ugovor s izabranim izvođačem radova - Krekić Avangardom za svoj udio u ovoj investiciji koju dijeli sa Zadarskom nadbiskupijom.

Rebalansom Gradskog proračuna pokriva se dodatni trošak od 1.3 milijuna kuna za kupnju radnih bilježnica osnovcima, za tri dodatna produžena boravka u školama, za EU projekt Mreža Za dar u dječjim vrtićima...
Ministar Oleg Butković politički je riješio problem tako što je prebacio troškove prijevoza s otoka djece s poteškoćama u razvoju na lokalce. Grad Zadar će preko Odjela za socijalnu skrb i zdravstvo osigurati za tu namjenu 300 tisuća kuna.

U prihodovnoj strani gradske blagajne, prema riječima pročelnika za financije Ivana Mijolovića, došlo je do povećanja poreza na dohodak za 14 posto, što je dobra vijest kao i naplata poreza nekretnina po novoj i staroj stopi, veća za dva milijuna kuna u odnosu na planiranu.