Sportski centar Višnjik u svoj plan rada uvrstio je i organizaciju i provođenje univerzalne sportske škole za djecu predškolske i rane školske dobi.

- Da bismo u što većoj mjeri sportsku i rekreativnu infrastrukturu i druge sadržaje u ŠC-u Višnjik učinili još dostupnijima svojim malim sugrađanima, odlučili smo osmisliti i provoditi program univerzalne sportske škole. U tom projektu prema određenom planu i programu radit će kineziolozi, a upisi su u tijeku, kaže Denis Karlović, direktor.

Ovaj će se program realizirati na terenima cijeloga sportskoga centra, u optimalnim infrastrukturnim uvjetima, te pod nadzorom stručnjaka, kineziologa. Za program, koji predviđa rad triput tjedno u odgovarajućim terminima u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, osigurana je potrebna oprema (loptice, vijače, kolutovi...) da bi svaki dio programa bio svrhovit i djelotvoran u općem cilju poticanja višestranoga psihosomatskoga razvoja djece, razvoja zdravstvene kulture sa svrhom čuvanja i unapređenja vlastitoga zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljenja dječje potrebe za kretanjem, to jest vježbanjem temeljem čega će se stvoriti čvrsta trajna navika zdravog načina življenja.

Program će, uz ostalo, omogućiti zadovoljenje dječje potrebe za igrom, usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja, podizanje motoričkih dostignuća, a program kao takav utjecat će na podizanje i razvitak moralnih obilježja u djece i njihovih radnih navika, na razvoj i održavanja samodiscipline, samostalnosti u radu, te pomaganju drugima i u poštovanju pravila igre.

Svi zainteresirani za ovaj program mogu se javiti na mobitel 098/922 79 26 ili na e-adresu: [email protected]