Bivši radnici Croatia Zadar line, jedne od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, ponovno prosvjeduju. Mirni prosvjed najavili su za utorak, 16. rujna ispred Trgovačkog suda u Zadru, a traže ubrzanje i dovršenje sudskog postupka u svezi isplate otpremnina, u jednom od najduljih sudskih postupaka u Republici Hrvatskoj koji sveukupno traje 19 godina.

Podsjetimo, stečaj nad Croatia Zadar line otvoren je 5. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode postupci u svezi vrlo vrijedne imovine - stečajne mase.

U velikoj mjeri zahvaljujući bivšim radnicima Croatia Zadar line, kao i njihovim sindikalnim predstavnicima, stečajni upravitelj raspolaže sa više od 1,6 mil. kuna, koji su dobiveni od prodaje autobusnog kolodvora u Benkovcu i Obrovcu. 

Na prosvjedu će  o daljnjim sindikalnim akcijama i pravnim postupcima bivših radnika i predstavnika Sindikata govoriti pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija i predstavnici bivših radnika Srđan Lukić, Nikola Maričić, Predrag Dušević i dr.