Uprava Opće bolnice Zadar trenutno nema konkretan odgovor na online peticiju koja je prošli tjedan pokrenuta protiv naplate parkiranja pacijentima, članovima obitelji, zdravstvenim i ostalim djelatnicima zadarske bolnice.

U šest dana peticiju je potpisalo gotovo 800 ljudi koji smatraju kako se ovim putem nameće harač pod krinkom dobrobiti za grad i građane. Na parkirališnom prostoru u Ulici Bože Peričića već godinama vlada nered, koji je posebno vidljiv u jeku turističke sezone. Parking je prvenstveno namijenjen pacijentima i djelatnicima bolnice, ali zbog blizine plaži i centru grada i drugima predstavlja atraktivno besplatno mjesto za parkiranje vozila. Rješenje za ovaj problem Uprava bolnice i Županija kao osnivač vide u naplati parkinga koju bi provodio koncesionar.

- Uprava bolnice poslala je zahtjev za izmjenu Prostornog plana grada Zadra u pogledu promjene namjene navedenog zemljišta kako bi se moglo krenuti u postupak procjene investicije i izradu natječaja za davanje u zakup navedenog prostora. Trenutno nemamo odgovor, te bez istog ne možemo ići u daljnju proceduru za provođenje sljedećih aktivnosti, odgovorio nam je ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina na naš upit o fazi u kojoj se nalazi proces rješavanja ovog problema te nalaženju kompromisnog rješenja za djelatnike i pacijente.