Nakon dvije godine i tri mjeseca donesena je pravomoćna presuda muškarcu zbog prijetnje koju je preko Facebooka uputio gradskom vijećniku SDP-a Juri Zubčiću.

Poruka koju je primio 6. svibnja 2017. godine glasila je ovako: "Dobivam neke informacije iz RH da ga puno nešto kenjaš... Raspitaj se kod Indexovog Babića tko ti je poslao ovu poruku. Dragovoljac-stranac 1991-1996, talijanski Židov, snajperist-pirotehničar s impozantnim stažem od 16 g. profesionalne službe (5.g. Sayeret Matkal Unit - IDF). Nastaviš li kenjati po Domovini za koju sam se borio, morat ćeš paziti kad otključavaš auto i pališ žmigavac u vožnji. Ne moram osobno dolaziti u Zadar, dovoljno je da samo kontaktiram svoju "vezu" iz izraelske agencije "M"! Trenutno sam u Vukovaru i sutra letim za Rim...ali imat ću te na umu jer branitelji u RH nemaju muda za radikalne "poteze". ZaDomSpreman - hrvatskoj doživotno vjeran!"

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Vinkovcima osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora umjesto koje se primjenjuje uvjetna osuda s rokom kušnje od tri godine. Izdana mu je i mjera psihijatrijskog liječenja, a radi "zdravstvenih smetnji koje mogu poticajno djelovati na počinjenje novog kaznenog djela".

- Nikad neću tolerirati prijetnje i svaku ću prijaviti. No pasaran, napisao je Zubčić, ističući kako je više od dvije godine upornosti napokon isplatilo.