NOVO

Nakon što je 48-godišnji muškarac ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Prijedlog Općinskog državnog odvjetništva je prihvaćen. 

RANIJE

U srijedu u jutarnjim satima na Obali kneza Branimira u Zadru policajci su zaustavili osobno vozilo Smart zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnji Zadranin M. B. koji je reagirao pozitivno na test za droge.

U sklopu kriminalističkog istraživanja istog je dana obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje 48-godišnjak koristi na zadarskom području. Pronađeno je 59,6 grama kokaina pakirano u više pojedinačnih paketića, manja količina marihuane, 119,2 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava tzv. punila namijenjenog povećanju mase droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje droge, pribor za pakiranje droge, novčani iznos od 39.500,00 eura za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge, kao i dva pištolja s pripadajućim streljivom koje je nezakonito posjedovao.

Riječ je o novoj ciljanoj akciji Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije. Zaustavljanje vozila, naime, nije bilo nasumično, već je provedeno na temelju prikupljenih informacija o 48-godišnjaku, od ranije poznatom policiji.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, on je jutros predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a tijekom dana bit će ispitan od strane nadležnog državnog odvjetništva. Pored navedenog, protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.