Neki od novih Liburnijinih autobusa, koji su prije pet dana predstavljeni na Autobusnom kolodvoru, imaju grešku. Tako je rekao naš čitatelj koji je primijetio problem: 

- Na određenom broju autobusa displej ne radi kako treba. Naime, pola slova piše velikim tiskanim slovima, a pola sitnim. Ljudi su jednostavno zbunjeni jer trebaju dobro gledati gdje bus vozi. Vjerojatno se radio o serijskoj grešci jer je to vidljivo na više buseva, ističe.

Na naš novinarski upit, situaciju je komentirao direktor Liburnije, Edvin Šimunov:

- Problem smo provjerili i zaista se radi o softverskoj grešci. Prijavili smo ga proizvođaču, ide u postupak i biti će riješen po uvjetima ugovora, istaknuto je u odgovoru. 

Podsjetimo, svih 25 novih Liburnijinih autobusa, koji čine trećinu voznog parka, kupljeno je sredstvima Eropskih fondova, pri čemu je iz Kohezijskog fonda dobiveno 30,6 milijuna kuna, a još 5,4 milijuna iz državnog proračuna. Predstavljaju prvi korak u provedbi kapitalnog projekta Zadar Urban Mobility, vrijednog 15 milijuna kuna, zadovoljavaju EURO VI normu s niskom emisijom CO2 i prilagođeni su vožnji osoba s invaliditetom.