Ažurna glasnogovornička služba Zadarske županije objavila je na službenom Facebook profilu fotografije sa sajma kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. u Hamburgu u sklopu kojeg se večeras održava svečana dodjela nagrada za najbolju svjetsku luku.

Riječ je o priznanju struke u kojem su u kategoriji „Luka godine" u završnicu ušli luka Gaženica, norveški OldenLeon te japanska Yokohama. Osim same dodjele nagrada, Zadar i Zadarska županija predstavili su se i atraktivnim štandom. Zadarske boje brane Lučka uprava Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Zadarske županije, ZIPO i GPH te Zračna luka Zadar, javljaju iz Županije.

Mogli bi se tako reći da je danas u Njemačkoj "pola grada". Kako doznajemo, zadarsku delegaciju čine župan Božidar Longin, direktor LUZ-a Robert Škifić, direktorica ZIPO-a Rebeka V. Pevec, direktor zadarskog aerodroma Josip Klišmanić, direktor TZ Grada Mario Paleka te direktorica županijske TZ Mihaela Kadija.

- Prvi puta smo na sajmu kruzing industrije u Hamburgu. Ovdje smo stigli kao podrška Lučkoj upravi Zadar i ZIPO-u te želimo pokazati da smo ozbiljna destinacija koja može i operaterima i gostima pružiti puno. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se konkurencija predstaviti. S uzbuđenjem očekujemo proglašenje luke godine, a već sam ulazak među tri top destinacije veliko je postignuće i priznanje, kako za luku Gaženica tako i za cijelu našu regiju, kazala je Kadija za službene stranice Županije.

Cilj predstavljanja na sajmu Seatrade Europe je kroz daljnju suradnju u Zadar i Zadarsku županiju privući još veći broj posjetitelja.

- Zajedničkim nastupom na jednom od najprestižnijih sajmova kruzing turizma želimo dodatno promovirati turističke i gospodarske potencijale Zadarske županije. Svjesni smo da je kruzerski turizam najbrže rastuća grana turističke djelatnosti i mi želimo upoznati što više potencijalnih korisnika s našom destinacijom. Naravno da je nominacija luke Gaženica za najbolju svjetsku luku dodatan zamah našem nastupu i s nestrpljenjem očekujemo večerašnje proglašenje pobjednika, istaknuo je župan Božidar Longin.

Nagrada Seatrade Cruise Awards više od 10 godina dodjeljuje se najboljima u industriji kružnih putovanja. Svake godine za titulu najbolje svjetske luke konkurira više stotina luka što samu nominaciju Luke Gaženica (Zadar Cruise Porta) čini izrazito značajnom, ističu iz Zadarske županije.