Nakon vrhunca turističke sezone, kada je taj problem najvidljiviji, ponovno se aktualizira tema parkinga ispred Opće bolnice Zadar.

Zadrani svoje nezadovoljstvo sve češće pokazuju pokretanjem online peticija pa je tako jučer započelo prikupljanje potpisa protiv naplate parkiranja pacijentima, članovima njihovih obitelji, zdravstvenim i ostalim djelatnicima zadarske bolnice.

Već se godinama traži način uvođenja reda na tom prostoru koji je prvenstveno namijenjen djelatnicima i pacijentima. No zbog blizine centra grada i plaže, oni često ostanu bez mjesta za svoja vozila. Rješenje za ovaj problem Uprava bolnice i Županija kao osnivač vide u naplati parkinga koju bi provodio koncesionar.

- Od naplate NEĆE imati koristi ni bolnica, a svakako ni pacijenti. Opet se nameće harač pod krinkom dobrobiti za grad i građane, stoji u opisu peticije koju je u jedan dan potpisalo gotovo 300 osoba.

Iako je pokrenuta van zdravstvene ustanove, peticija se brzo proširila među djelatnicima koji se ovih dana bore za zaslužene veće plaće. Plaćanje parkinga samo bi im predstavljao dodatan financijski teret.

U kojoj je fazi proces rješavanja ovog problema te kada će biti objavljen natječaj za davanje u zakup tog prostora u Ulici Bože Peričića, pitali smo ravnatelja bolnice dr. Željka Čulinu. Odgovor ćemo objaviti čim pristigne.