Trendu iseljavanja iz gradske jezgre pridružile su se i banke koje su prije više od deset godina „okupirale" središnji dio Kalelarge.

Iako imaju vlastiti prostor u Ulici fra Brne Krnarutića, pored crkve sv. Krševana, Zagrebačka banka seli se na Branimir.

Iz te najveće banke obavijestili su klijente kako od ponedjeljka, 16. rujna poslovnice Poluotok i Voštarnica, koja se nalazi na adresi Tuđmanova 19, (u kompleksu TIZ-a), sele cjelokupno poslovanje u novu poslovnicu Branimirova, na adresi Obala kneza Branimira 10.

Posljednja dva mjeseca uređivao se interijer objedinjene poslovnice na novoj lokaciji koja će, kako su poručili iz Zagrebačke banke, biti opremljena prema najvišim standardima suvremenog bankarstva.

U tom prostoru i prije su bile banke. Nakon što je posljednja iselila, Grad Zadar je u veljači objavio natječaj za zakup tog prostora. Interes su iskazale dvije banke, ali je ponuda Zagrebačke u odnosu na Privrednu bila izdašnija za jedan euro. Oni su s Gradom Zadrom ugovorili zakup od 29 eura za metar četvorni prostora od 236 kvadrata.