Povodom početka nove školske godine, zadarski gradonačelnik Branko Dukić bio je u obilasku OŠ Zadarski otoci. U pratnji gradonačelnika bili su zamjenik Ante Babić i pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić sa suradnicima. Ove godine ukupno je u zadarske osnovne škole upisano je 900 učenika prvih razreda, što je na razini prošle godine.

- Prvi dan u školi novi je početak za vas i vaše roditelje, a početak školovanja označava i ulazak u vama potpuno novi svijet obveza i odgovornosti. Ali škola je prije svega radost - novi prijatelji, nova druženja i više igre. A i učenje, uvjerit ćete se, nije samo obaveza nego i predivan osjećaj ponosa sa svakim novim stjecanjem znanja i vještina, istaknuo je gradonačelnik Dukić na prigodnoj svečanosti povodom početka nastave te pozdravio i učenike na Velom Ižu, kojih je u tamošnjoj školi ove godine sedmero, a koji su putem video veze bili uključeni u današnju svečanost. Također, uputio je pozdrave i učenicima na Silbi. Suvremena tehnologija omogućila je da, već godinama, ti područni odjeli na otocima imaju mogućnost praćenja nastave u matičnoj školi na daljinu putem video veze.

Gradonačelnik Dukić iskoristio je prigodu kako bi podsjetio da Grad Zadar kontinuirano, iz godine u godinu, ulaže velika novčana sredstva u podizanje standarda učenja i boravka u školama, javljaju iz gradske uprave.

- U ovoj je godini za radove i nabavku nove opreme u zadarskim školama uloženo 3,6 milijuna kuna. Najznačajniji radovi obavljeni su u OŠ Petra Preradovića u kojoj su rekonstruirani sanitarni čvorovi. Novu kuhinju dobila je i škola Šimuna Kožičića Benje, tako da sada sve zadarske osnovne škole imaju uvjete potrebne za provođenje programa školske prehrane za koju će se u ovoj školskoj godini izdvojiti više od milijun i pol kuna (bespovratna sredstva). Od većih ulaganja treba još spomenuti i uređenje školskog dvorišta u školi Šime Budinića, nabrojio je gradonačelnik Dukić.

Nakon svečanog dijela, prvašići i njihovi roditelji uputili su se u svoje razrede gdje su ih na stolu dočekale nove knjige i prigodni darovi: poklon bon za besplatni upis u gradsku knjižnicu Zadar, grafitne olovke i raspored sati.

Na kraju susreta gradonačelnik Dukić poručio je i roditeljima kako su i oni neizostavni dio svih školskih uspjeha naše djece te svima zajedno poželio, u ovoj školskoj godini zdravlje, novo znanje, iskrena druženja i puno radosti.