Zadranka Marija Milošević proslavila je danas svoj stoti rođendan. Rođena u Diklu, na današnji dan 1919. gospođa Marija doživjela je stotu živeći skromno, požrtvovno, pomažući drugima ali uvijek dobra, vesela i spremna za šalu. Bez nje i njezinog veselja ne može proći ni jedno druženje u zadarskoj Udruzi antifašista, čija je gospođa Marija članica, a svi je znaju kao osobu koja se nikad ne ljuti, ne ogovara druge, prava i poštena, čulo se od čestitara koji su u velikom broju sudjelovali na proslavi stotog rođendana Marije Milošević, javlja Radio Zadar.

- Bole me kičma, koljeno,hodam na štakama ali ja i dalje sama kuham, perem i čistim. Što se tiče unutarnjeg zdravlja to je sve dobro.

Kako doživjeti stotu?

- A što da vam kažem. Valjda je Božja volja.

Gospođu Mariju život nije mazio. U sedamnaestoj godini ostala je bez majke sa bolesnim ocem i četvero mlađih sestara i braće za koje se sama brinula. Udavala se dva puta. Prvi suprug bio je talijanski vojnik kojega je upoznala dok je bio u njemačkom zarobljeništvu na Musapstanu:

- 1947. godine došli su po njega i više se nikada nije vratio. Ostala sam sama s dvoje djece.

Unatoč svemu što je proživjela gospođu Mariju život nije ispunio ogorčenošću ili mržnjom već naprotiv puna je života,veselja ali i humora. Kaže da zna bezbroj viceva, a svakog dana provede par sati u molitvi.

Mladima poručuje kako je najvažnije poštivati svoje roditelje i slušati njihove savjete.