Dječji vrtić "Morska vila" u Ninu u pedagošku je godinu 2019./2020. upisao 92 djece, ali s radom u za to predviđeno vrijeme, 2. rujna, nije započeo. Na to nam se požalila skupina nezadovoljnih roditelja:

- Pitanje je samo gdje misle da ćemo sa djecom? Postoje roditelji koji imaju po dvoje nezbrinute djece. Pitam ravnateljicu Irenu Ćuk i gradonačelnika Nina Emila Ćurka hoće li mi oni organizirati čuvanje djece? Hoće li mi platiti tetu čuvalicu dok ne osposobe vrtić? Ugasili su stari vrtić, a nisu se spremili za novi! Izvođač radova bi trebao plaćati penale ako nije završio radove na vrijeme. Hoće li se od tih penala zbrinuti naša djeca? Vrtić je raspisao natječaj za zapošljavanje. Koliko imamo čuti radi se o natječaju koji bi vrlo lako mogla poništiti prosvjetna inspekcija. Dakle, nemamo vrtić ni osoblje! Blago se nama, napisali su.

Ravnateljica vrtića "Morska vila" u Ninu na naš novinarski upit pojasnila je navedenu situaciju:

- Nažalost, s obzirom na kašnjenje radova, vrtić nije otvoren početkom pedagoške godine te je otvorenje vrtića planirano 1. listopada, ukoliko budu zadovoljeni svi tehnički uvjeti i ishoduju sve potrebne dozvole. Žao nam je zbog nastale situacije, te se nadamo da će djeca uskoro boraviti u dugo očekivanom, moderno izgrađenom objektu Dječjeg vrtića "Morska vila" Nin, stoji u odgovoru.

Podsjetimo, radi o iznimno važnom projektu Grada Nina čija je ukupna vrijednost 9.128.951,00 kn. Sukladno uvjetima natječaja Grad Nin zatražio je financiranje 80% prihvatljivih troškova od strane Fonda za regionalni razvoj dok bi ostalih 20 % ukupne investicije osigurao iz vlastitog Proračuna. Izvođač radova je tvrtka "Lavčević" iz Zadra, a ugovor za izgradnju novog dječjeg vrtića potpisan je 12. veljače ove godine.