Hrvatska udruga za odnose s javnošću od 2015. godine dodjeljuje studentsku nagradu Mlada nada koja je svojevrsno priznanje strukovne udruge za pokazano znanje, izvrsnosti i zalaganje studenata visokih učilišta. Cilj nagrade je promicanje izvrsnosti među studentima te njihovo motiviranje za stjecanje novih znanja i vještina u području odnosa s javnošću. 

Natječaj je otvoren od 2. rujna do 4. listopada do 12 sati te se na njega mogu prijaviti radovi realizirani u akademskoj godini 2018./2019. u četirima kategorijama: studentska nagrada HUOJ-a za seminarski rad, studentska nagrada HUOJ-a za diplomski rad, studentska nagrada HUOJ-a za komunikacijski plan i studentska nagrada HUOJ-a za završni rad.

Svaku pristiglu prijavu razmatra peteročlani stručni žiri HUOJ-a te ju ocjenjuje prema svakom kriteriju definiranom Pravilnikom o dodjeli godišnjih nagrada Mlada nada. Kriteriji za ocjenjivanje su: stručnost i ozbiljnost pristupu, strukturiranost i preglednost, pismenost i izražavanje te kreativnost i inovativnost.

Zadnji rok za prijavu radova je 4. listopada u 12.00 sati. Da bi prijava  bila valjana potrebno je, uz rad koji se prijavljuje, dostaviti ispunjen Obrazac za prijavu projekta (Obrazac prijave, Potvrdu mentora o autentičnosti rada te Izjavu o vjerodostojnosti podataka u prijavi).

Svečana dodjela studentskih nagrada predviđena je za 9. studenoga 2019. godine, a o točnom vremenu i mjestu dodjele bit ćete naknadno obaviješteni. Nagrada je osim simboličnog priznanja i statue i edukacijski modul Govorničke akademije Demosten te besplatna kotizacija za HUOJ-evu godišnju konferenciju (prosinac 2019.).

Više informacija o natječaju potražite na službenim stranicama HUOJ-a ili slanjem upita na info@huoj.hr.