Asfalt u Ulici Nikole Tesle još se nije niti ohladio, a novi investitor stambene gradnje ga je prokopao, javio nam je gradski vijećnik MOST-a Mladen Malta stanje u ulici u čiju je rekonstrukciju Grad Zadar nedavno uložio 3.8 milijuna kuna. 

Neplansko građenje očito je dovelo do toga da se zbog privatnih interesa uništava novoizgrađena javna prometna infrastruktura koju se gradilo pola godine.

- Asfalt je u dužini od preko 100 metara izvađen na nogostupu uz buduću zgradu. To stoji tako već desetak dana i ometa promet, ističe gradski vijećnik.

Objašnjenje smo zatražili od resornog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, no ni nakon pet dana nismo dobili odgovor. U međuvremenu su objavili poziv na prethodno savjetovanje uoči objave javnog natječaja za drugu fazu rekonstrukcije ove ulice. Prema projektu kojeg je izradio zadarski projektni biro D&Z, obnovit će se 230 metara od kraja prve faze, raskrižja Ulice Nikole Tesle s Ulicom Božidara Adžije, do raskrižja s Ćirilmetodovom ulicom, uključujući i navedeno raskrižje. U rekonstrukciju prometnice uključena je i izgradnja javne rasvjete, novog fekalnog i oborinskog konektora, nove DTK kanalizacije te izmještanje postojećeg cjevovoda vodoopskrbne mreže. Prema projektu, predviđena je izgradnja prometnice s koridorom širine minimalno 10,50 metara, odnosno dvotračnog kolnika širine 6,5 metara i obostranih nogostupa širine minimalno 2 metra. Resorni pročelnik Darko Kasap ranije je najavio kako je cilj doći sve do same trafostanice na Plovaniji, gdje bi u konačnici trebao biti napravljen rotor.

Procijenjena vrijednost novih radova u trajanju od 100 dana iznosi 4.4 milijuna kuna. Vidjet ćemo hoće li se i dio tog novca poreznih obveznika baciti na nešto što će već nakon par mjeseci biti uništeno.