Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima je danas obišao Dječji vrtić Radost, područni objekt Višnjik, kako bi mališanima poželio sretnu novu vrtićku godinu. Nije došao praznih ruku - najmlađim polaznicima podijelio je lego kockice i druge edukastivne igračke.

- U zadnje dvije godine puno smo uložili u vrtiće, samo u renoviranje i opremu ovog objekta u prošloj godini oko milijun kuna. Smanjili smo cijenu vrtića za 100 kuna, za prvo dijete 600, drugo 300, treće besplatno, kao i za svu djecu iz obitelji sa četvoro i više djece. Intencija nije samo ulaganje u vrtiće u našem vlasništvu, pa smo još 2007. postavili model suradnje s privatnim vrtićima koji sada prihvaćaju i drugi gradovi, rekao je Dukić.

Spomenuo je i nove projekte koji će smanjiti broj djece na čekanju - na Višnjiku se planira urediti kad iznad postojećeg, urediti sportski vrtić uz dvoranu, a odlaskom djece s posebnim potrebama u Mocire renovirat će se Pčelica, u koju će umjesto četiri ući osam skupina.

- Svjesni smo i potreba naših kvartova koji se ubrzano šire, Smiljevca, Crvenih kuća, Novog Bokanjca... Planiramo u svima njima napraviti vrtić i nadamo se da u budućnosti nećemo imati neupisane djece. Naročita nam je želja da djeca budu što bliže svome domu, rekao je gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić dodao je kao je gradonačelnik donio i odluku o zapošljavanju trećih odgojiteljica, kako bi se mogao podignuti broj djece po skupini u skladu s pedagoškim standardom.