Pozdrav Suncu još će neko vrijeme morati čekati na potpunu sanaciju nakon što ga je krajem svibnja oštetio 25-godišnji Zadranin. U javnom nadmetanju za nabavku i postavljanje 26 velikih i dvije manje solarne ploče, naime, nije pristigla niti jedna ponuda. Procijenjena vrijednost od 370 tisuća kuna bez PDV-a očigledno nije bila motivirajuća za izvođače.

- Neposredno nakon vandalskog čina kontaktiralo nas je par zadarskih staklarskih tvrtki iskazavši interes za sanacijom. Pozicija gradske opreme, kroz koju saniramo i oštećene panele, definirana je iznosom javne nabave, a nakon što smo sanirali 10 panela iz postojećih zaliha, raspisali smo natječaj za zamjenu ostalih 28 oštećenih. Nažalost, povjerenstvo je utvrdilo da nije pristigla niti jedna ponuda, rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertino Dujela.

Dujela nam je potvrdio i kako će se ići u novi natječaj, ali u okviru održavanje gradske opreme.

- Sanaciju bez odgode nastavljamo kroz ugovorenu obavezu Marex-Elektrostroja u okviru raspoloživih financijskih sredstava definiranih Zakonom o javnoj nabavi. Paralelno sanaciji raspisat ćemo novi natječaj za održavanje gradske opreme koji će u troškovniku također imati stavku zamjene i ugradnje oštećenih panela. Sve isporučene situacije i račune uredno dostavljamo UO za gospodarenje gradskom imovinom u čijoj je domeni korespondencija s osiguranjem, istaknuo je Dujela.

Još se ne zna kada će Pozdrav suncu zasjati punim sjajem.

- Sve ovisi o regulativama javne nabave jer se istih moramo pridržavati. No dragocjeno vrijeme nećemo ispuštati, već ćemo na sve raspoložive načine u sto kraćem roku otkloniti posljedice oštećenja, poručuje resorni pročelnik.