Učenici Osnovne škole Bartula Kašića trebali su se ove godine u školske klupe vratiti po novom nogostupu čiju je izradu, nakon brojnih apela roditelja, naručio Grad Zadar. No sudeći po stanju na terenu, to je postalo vrlo upitno.

Jedan od stanara tog kvarta upozorio nas je kako su rokovi probijeni, a radovima se i dalje ne nazire kraj.

- U više od mjesec dana napravili su svega 20 metara asfalta. Čujem da nemaju kamiona i da će možda (?!) sljedeći tjedan napraviti još 20 metara. Ovo što su i napravili, to će biti rupa do rupe. Višak materijala stoji na cesti, a za tjedan dana počinje škola. Kako će djeca prolaziti onuda? Ovakav način izvođenja radova je sramota kakve nema u drugim zemljama EU, riječi su čitatelja nakon čijeg smo se javljanja uputili u Ulicu biskupa Jurja Dobrila i sami uvjerili u njegovu pritužbu.

Od nadležnog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo u četvrtak smo zatražili očitovanje kao i informaciju kada će radovi biti gotovi, no odgovor do danas nismo dobili. Posao izgradnje nogostupa preko javnog natječaja dobila je tvrtka Grbić za 236.850 kuna (bez PDV-a). Radovi su započeli 21. srpnja, a prema ranijoj najavi iz gradske uprave, trebali su biti gotovi još 12. kolovoza.