Uoči objave javnih natječaja Grad Zadar pokrenuo je prethodna savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za izgradnju dviju povezanih pristupnih cesta, za poduzetničku zonu Crno te Novo gradsko groblje u Crnom.

Oba projekta izradio je zadarski projektni biro D&Z. Prva pristupna cesta bit će spoj s poslovnom zonom Murvica Jug, odnosno državnom cestom D8. Dionica ceste duljine 424,16 metara podijeljena je u dvije faze. Za izgradnju prve faze duljine 110 metara Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo u gradskom je proračunu rezervirao 3.5 milijuna kuna za radove u trajanju od pola godine.

Jednaki rok planiran je i za izgradnju pristupne ceste za Novo gradsko groblje koje je predviđeno na području lokaliteta „Bulićev gaj", oko kilometar sjeverno od naselja Crno. Ova prometnica bit će odvojak od prve ceste do samog groblja, a procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 2.3 milijuna kuna.

Prethodna savjetovanja traju do 5. rujna nakon čega se ide u potragu za izvođačima novih radova na zadarskim cestama vrijednima gotovo šest milijuna kuna.