Prof. Ranko Artuković dobio je novi mandat ravnatelja Gimnazije Jurja Barakovića. Na natječaj je pristigla samo Artukovićeva kandidatura, a kako je školu uspješno vodio u prethodna dva mandata Školski odbor jednoglasno ga je potvrdio za novog/starog ravnatelja.

Artuković kaže kako će nastaviti sa svim projektima koji su se pokazali dobrima, a neke objektivne nedostatke nije moguće ispraviti zbog nedostatka prostora.

- Nažalost, ne mogu obećati rad u jednoj smjeni jer zgradu dijele četiri škole, a tako će nažalost ostati i u dogledno vrijeme. To je kočnica za dodatne predmete, fakultativne sadržaje, izvannastavne aktivnosti... U okviru ovoga ostvarujemo svoj maksimum, kaže Artuković.

Najveće bogatstvo škole su učenici, koji postižu uspjehe i na natjecanjima i pri upisima na fakultete.

- Ove godine dobili smo učenike s većim brojem bodova na upisu, imali smo dobre rezultate na ispitu državne mature, a od 122 maturanata koji su polagali ispit čak 86 upisalo je fakultet koji im je bio prvi na listi želja. Želja mi je da škola i dalje napreduje u svim pogledima, u čemu ćemo trebati podršku kolektiva, učenika i roditelja, kaže Artuković.