NOVO Završen je očevid prometne nesreće koja se oko 9 sati dogodila na autocesti A1 kod izlaza Zadar 2.

Prema informacijama iz PU zadarske, uslijed nepridržavanja potrebnog razmaka 25-godišnji vozač vozila Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu udario je u kamion litvanskih nacionalnih oznaka kojim je ispred njega upravljao 50-godišnji državljanin Ukrajine. U prometnoj nesreći 25-godišnji pripadnik Hrvatske vojske zadobio je lakše tjelesne ozljede, dok su njegovi kolege i suputnici, 24-godišnjakinja i 21-godišnjak, s teškim ozljedama prevezeni u Opću bolnicu Zadar. Vozač teretnog vozila prošao je bez ozljeda.

Mlada pripadnica Oružanih snaga zbog težine ozljeda ubrzo je helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV1 prebačena do helidroma KBC Dubrava u Zagrebu te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Kliniku za traumatologiju na daljnju obradu, javili su iz MORH-a dodajući kako je u prijevozu sudjelovala posada Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ-a. 

RANIJE U prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti A1 kod izlaza Zadar 2, u petak oko 9 sati, ozlijeđene su tri osobe, koje su prevezene u Opću bolnicu Zadar kako bi im se ukazala pomoć.

Kako su izvijestili iz Hrvatske vojske, u prometnoj nesreći sudjelovalo je njihovo medicinsko vozilo, a ozlijeđena je jedna pripadnica Oružanih snaga RH. Radi se o djelatnici Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu, koja je zadobila tešku ozljedu noge, a hitna medicinska pomoć pružena joj je u bolnici u Zadru.

Iz PU zadarske potvrdile su ozljedu triju osoba, a za sada nema detaljnijih podataka o broju vozila koja su u sudaru sudjelovala te okolnostima nesreće. Vozi se usporeno jer se promet odvija jednim kolničkim trakom.