Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković, obišla je danas radove na dovršetku dugoočekivanog Centra Mocire.

Na obilazak gradilišta vrijednog 19,3 milijuna kuna nisu bili pozvani mediji, pa je javnost o prvom posjetu nove ministrice obaviještena putem službene stranice gradske uprave. Bedeković je stigla u pratnji državne tajnice Zadranke Marije Pletikose, a domaćin joj je bio gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima.

Ministrica se na licu mjesta uvjerila u tijek i napredak radova na dovršenju ovog centra i svih njegovih sastavnica; dječjeg vrtića, škole i prostora za boravak i rehabilitaciju djece i mladih s poteškoćama. 

- Radovi se odvijaju prema planu, a predviđen završetak građevinskog dijela je na proljeće 2020., nakon čega slijedi unutarnje opremanje zgrade i useljenje korisnika, ističu iz Grada uz fotogaleriju obilaska.

Podsjetimo, devetomjesečne radove na dovršenju centra, za kojeg je kamen temeljac položen davne 2007. godine, izvodi zadarski Krekić Avangard uz nadzor zagrebačke tvrtke Granda projekt. Iznos za ove radove planiran je u proračunu za 2019. godinu kao dotacija dvaju ministarstava koji su zajedno s Gradom Zadrom potpisnici ugovora o završetku centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama u kojem će Dječji vrtić Latica, Osnovna škola Voštarnica i udruge konačno imati adekvatne uvjete za rad.