Tri godine od otkrića dvostruke blagajne u Zračnoj luci Zadar, Općinsko državno odvjetništvo je 26. kolovoza podignulo optužnicu protiv bivše šefice službe ugostiteljstva, 55-godišnje V. B., i 51-godišnjeg konobara zbog počinjenja kaznenih djela pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. godine u Zemuniku, kao zaposlenici trgovačkog društva, i to prvookrviljenica kao voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje, a drugookrivljenik kao voditelj konobara; po prethodnom dogovoru i u nakani da se okoriste i za sebe zadrže veću količinu utrška od prodaje pića i hrane u caffe baru; zbog čega je prvookrivljenica predala drugookrivljeniku šifru potrebnu za promjenu rada fiskalne blagajne pomoću koje je drugookrivljenik mijenjao podatke u bazi i izdavao račune koji nisu bili evidentirani u blagajni. Drugookrivljenik je, tereti ga se, nakon toga utržak u visini od najmanje 91.026,00 kuna na ime vrijednosti prodanih pića i hrane gostima kafića umjesto uplate na blagajnu, zadržao i podijelio s prvookrivljenom, čime je duo oštetio trgovačko društvo za novčani iznos od najmanje 91.026,00 kuna.

Bivšoj šefici ugostiteljstva stavlja se na teret i da je u istom razdoblju, kao odgovorna osoba za mjesečna izvješća o poslovanju odjela ugostiteljstva, sastavila 41 mjesečno izvješće o radu caffe bara Zračne luke Zadar, u koje je unijela neistinite podatke o prometu i zaključnom stanju te stanju zaliha robe gdje je navela da nema manjka robe i gotovog novca, iako je postojao manjak robe u iznosu od najmanje 91.026,00 kuna. Svojim potpisom ovjerila je takva mjesečna izvješća.

Kad su otkriveni, konobar je odmah dao sporazumni otkaz, dok je otkaz dobila  šefica ugostiteljstva s kojom je Zračna luka Zadar ušla u građansku parnicu radi odštete. Cijeli slučaj završio bi u ladici da nije bilo policijskih eksperata iz Rijeke nakon čijeg je vještačenja ODO otvorilo istragu koja je rezultirala očekivanim podizanjem optužnice.