NOVO

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc izvijestio je kako zbog kvara na optičkom kabelu nije bilo zastoja u obavljanju medicinskih usluga u Poliklinici.

- Jučer 27. kolovoza 2019. tijekom izvođenja radova na rušenju zgrade Odjela za infektologiju došlo je do oštećenja optičkog kabela koji čini telekomunikacijsku osnovicu između Opće bolnice Zadar i Poliklinike. Oštećenje je tijekom jučerašnjeg dana popravljeno tako da nije bilo zastoja u radu. Dana 28. kolovoza u jutarnjim satima došlo je do nestanka struje na prvom katu Poliklinike. Uzrok je bio kratki spoj na jednom od računala, te je u vrlo kratkom roku kvar otklonjen.

Ovim putem želimo naglasiti kako nije bilo zastoja u radu niti jednog medicinskog uređaja, te nije bilo većih zastoja u radu Poliklinike Opće bolnice Zadar, kaže dr. Karuc.

RANIJE

Popravak jednog problema donio je novi, veći problem u zadarskoj Poliklinici. 

Kako jutros doznajemo od prisutnih u zgradi na Relji, greškom su presječeni kabeli i Poliklinika je ostala bez struje. Izostanak napajanja doveo je do toga da nisu radila računala i informacijski sustav, medicinski uređaji, sustav hlađenja...

Ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Željka Čulinu nismo uspjeli dobiti na telefon kako bismo doznali više informacija o događaju, broju otkazanih pregleda i rješavanju nastalih komplikacija za pacijente i medicinsko osoblje. No kako doznajemo od čitatelja, problem je nakon nekoliko sati otklonjen.

Nova Poliklinika službeno je počela s radom u srpnju 2018. godine, nakon što je u njezin dovršetak uloženo 7.5 milijuna kuna i još 5.5 milijuna za sanaciju od poplave.