U Zračnoj luci Zadar nastavlja se trend zapošljavanja, kojeg direktor Josip Klišmanić pravda porastom prometa aerodroma. Lani je bilo pet posto više zaposlenih, a ove godine je u planu čak 13 posto.

U skladu s novom sistematizacijom, otvaraju se nova radna mjesta u upravi Zračne luke pa tako uz rukovoditeljicu pravnih poslova, ovih dana zapošljava se voditeljica. Naš upit da potvrdi ili demantira neslužbenu informacije kako ona dolazi iz Fine, zadarske ispostave koju je godinama kao direktor vodio Klišmanić, on je kao direktor aerodroma u svom pisanom odgovoru jednostavno ignorirao. Na konkretne upite, ovo je odgovor direktora Zračne luke:

"U okviru Sektora općih, pravnih i kadrovskih poslova predviđeno je radno mjesto Voditelja službe općih i pravnih poslova. Uslijed značajnog rasta prometa povećan je i obim poslova svih radnih procesa pa tako i onih koji se obavljaju unutar Sektora općih, pravnih i kadrovskih poslova. Po provedenom natječaju zaposlena je osoba sa završenim studijem prava, potrebnim radnim iskustvom te ostalim traženim kompetencijama.

Sukladno planiranom povećanju rasta promet putnika od 34% u odnosu na 2018. godinu, planirano je povećanje ukupnog broja radnika za 13% u odnosu na 2018. godinu. Za napomenuti je da je Zračna luka Zadar na dan 19.08.2019. godine ostvarila povećanje broja putnika od 32,2% (ukupno 536.799 putnika), pohvalio se Klišmanić.

Odgovor kojeg smo dobili od direktora Klišmanića potvrđuje više puta izrečenu političku opasku da je Zračna luka mjesto uhljebljivanja s plaćama koje su daleko iznad zadarskog prosjeka.

Klišmanićev poučak bi bio: što više prometa to više radnih mjesta. Uostalom, sistematizaciju su napravili stručnjaci iz Zagreba.