Policijska uprava zadarska objavila je fotografije s nadzornih kamera koje su snimile oružanu pljačku poslovnice Hrvatske pošte u Povljani na Pagu.

Nepoznata muška osoba je u četvrtak, 22. kolovoza, oko 20 sati uz prijetnju vatrenog oružja počinila kazneno djelo razbojništva, kojom prilikom je otuđila novac i udaljila se iz poslovnice u Ulici Stjepana Radića.

Evo policijskog opisa počinitelja s fotografija: muškarac starosti oko 25 godina, srednje tjelesne atletske građe, visine oko 185 cm, u trenutku ulaska u poslovnicu pošte bio je obučen u sivu majicu dugih rukava, tamne kratke hlače, crne tenisice dok je na glavi imao tamnu englesku kapu i sunčane naočale.

Iz PU zadarske pozivaju građane da, ukoliko imaju informacije o osobi s fotografije, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da im se jave na broj 192. Također, građani korisna saznanja mogu dostaviti i putem elektroničke pošte, na e-mail [email protected]

U tijeku je i kriminalističko istraživanje za drugi slučaj pljačke poštanskog ureda koji se odvio točno dan nakon pljačke u Povljani, u petak oko 20 sati u trgovačkom centru u Ulici akcije Maslenica u Zadru.