U Velikoj vijećnici Doma županije danas je potpisan ugovor o gradnji Centra za kreativne industrije. Ugovore su potpisali ravnateljica Ustanove INOVAcija Katarina Colić, ovlašteni zastupnik izviođača, tvrtke Sitolor d.o.o iz Slavonskog broda, te nadzornika iz Granda projekta, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 21,3 milijuna kuna.

Centar koji će se izgraditi na području Relje bit će opremljen kao specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na IT i audiovizualnoj industriji. Unutar Centra kompletno će se opremiti 12 ureda, multifunkcionalna dvorana, tri dvorane za sastanke, coworking prostor, tonski studio i prijenosna oprema za terensko snimanje.

- Zadarska je županija kao ključan alat u ostvarenju svojih strateških projekata prepoznala EU fondove, a ovo je jedan od konkretnih primjera korištenja europskih sredstava za razvoj gospodarske konkurentnosti i inovativnosti. Krajnji cilj nam je potaknuti razvoj inovacija i digitalnog društva, kao i rast konkurentnosti, a sve to znači i stvaranje uvjeta za bolje investicijsko okruženje. U konačnici će, sasvim sigurno, ovaj projekt pozitivno utjecati i na rast zaposlenosti. Samo u posljednjih pet godina broj zaposlenih na području naše županije porastao je za gotovo deset tisuća, a krajem srpnja ove godine zabilježili smo rekordnu brojku od 62 tisuće zaposlenih. I ovaj će projekt zasigurno biti još jedan doprinos održivom društveno-gospodarskom razvoju naše županije, rekao je uoči potpisa ugovora zadarski župan Božidar Longin.

Budući Centar bit će od velikog značaja za kreativnu industriju i potpora razvoju poduzetništva u Zadarskoj županiji, istaknula je direktorica INOVAcije Katarina Colić.

- Kreativnom sektoru nedostaju prostor, oprema i ciljana edukacija, zato smo krenuli u pripremu projekta koji je zamišljen kao specijalizirani poduzetnički inkubator, usklađen sa svim strateškim dokumentima Europske komisije, Republike Hrvatske, Zadarske Županije i Grada Zadra. Vjerujem da će u ovom prostoru mnogo mladih ljudi imati priliku usavršavati se i razvijati svoje ideje, rekla je Colić.

Radovi na gradilištu kreću već početkom rujna, a plan je otvoriti centar u rujnu 2020. godine.