Dio nogostupa na Liburnskoj obali pretvoren je u ugostiteljsku terasu pa gosti mogu zajedno s kavom i ostalim pićima izravno upijati ispuhe vozila.

U gradskom središtu Zadra naišli smo na još jedan primjer toga da svatko može zauzeti javnu površinu kako mu to odgovara, a da nadležne službe reagiraju tek nakon javnog upozorenja. Naočigled državnih službi u susjedstvu, ugostiteljska terasa iz zatvorenog dijela prizemlja bivšeg hotela Beograda gdje je godinama u najmu bila Maya pub, odnosno Qbar, proširila se na nogostup uz državnu cestu.

Iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom Grada Zadra, nakon dana čekanja, dobili smo odgovor na upit.

- Vlasnik ugostiteljskog objekta IQ BAR je podnio za zahtjev za postavu ugostiteljske terase koji mu nije odobren. Proslijeđeno je komunalnom redarstvu na postupanje, navodi se u šturom odgovoru iz tog odjela.

Kada smo nedavno pitali za novu ugostiteljsku terasu u Jadrinoj ulici, odgovor smo čekali dva dana. No nismo dočekali odgovor na pitanje je li vlasnik novog ugostiteljskog objekta podnio zahtjev za postavljanja stolova, kojeg nam je obećala zamjenica pročelnika Ružica Vidov. Ispostavilo se da je dan nakon našeg upita, podnesen zahtjev za terasom koja je već bila postavljena, što smo doznali od vlasnika. A je li mu odobren i na kolikom prostoru - pitanja postavljamo javno jer konkretne odgovore na sve veću okupaciju javnog prostora u Gradu - ne možemo dobiti, naravno, pisanim putem.