PU zadarska jučer je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom Zadrana, u dobi od 32 i 38 godina, koji su u četvrtak oko 5 sati u blizini stare Tehničke škole na Poluotoku napali nizozemske državljane.

Prema službenim informacijama, nakon verbalnog sukoba 32-godišnjak je prišao 25-godišnjem nizozemskom državljanu te ga teleskopskom palicom udario po leđima, dok je 38-godišnjak šakom u glavu udario 23-godišnjeg Nizozemca, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Nakon toga obojica Zadrana šakama su i palicom udarala po vozilu turista koji su sve kasnije prijavili policiji. U napadu lakše je tjelesne ozljede zadobio 25-godišnjak, dok je 23-godišnjak odbio liječničku pomoć.

Policija je protiv 32-godišnjaka podnijela dvije prekršajne prijave, jednu zbog naročito drskog ponašanja i drugu zbog prekršaja iz Zakona o oružju. On je zadržan u pritvoru do rasprave na sudu, dok je njegov 38-godišnji partner pušten na slobodu uz optužni prijedlog zbog naročito drskog ponašanja iz domene narušavanja javnog reda i mira. Policija još istražuje navode prema kojima je riječ o zaštitarima koji rade na crno.