ZADAR- Salon namještaja Šavrić uskoro će se otvoriti kao trgovina Tommy. Šavrić na Relji dio je kolektivne memorije Zadrana jer se tamo godina odlazilo u kupovinu namještaja. Od kada je Šavrić zatvoren, promijenila se i trgovina te navike kupaca, ali i vlasnička struktura.

Radi se o vrijednoj nekretnini koja je, nakon višegodišnje zapuštenosti, dobila novi sjaj kojim je istaknuta lijepa arhitektura tog zdanja. Ono što postaje novi, stari problem s obzirom na komod i motorizirane kupce, pristup je novoj trgovini.

Može samo u jednom smjeru od kada je Ulica Marka Marulića pretvorena u jednosmjernu s tri do četiri trake, kako u kojem dijelu. Niti prijašnje prometno rješenje nije bilo dobro za tu lokaciju. Do nje se moglo iz jednog smjera (jug-sjever) a gore tek zaobilaznom uličicom kod trokuta uz benzinsku postaju Ine, odnosno nije se moglo u suprotan smjer preko dvije trake.

Do nove trgovine Tommya kao i skladišta Rota, tijekom rekonstrukcije otvoreni su pristupi s Ulice Marka Marulića, ali su nestala neka stabla.