Ljeto se bliži kraju, a broj komaraca u gradu i dalje ne opada. Riječka tvrtka Dezinsekcija izvijestila je kako će sljedećeg tjedna, od 26. do 29. kolovoza, provesti novu adulticidnu dezinsekciju komaraca ULV metodom na području Grada Zadra.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru, a koristi se postupkom toplog ili hladnog ULV zamagljivanja iz vozila u pokretu.

S obzirom na situaciju u gradu, a i radi kvalitetnijeg učinka, kompletni tretman kopnenog dijela gradskih površina će se obaljati sa četiri ekipe. Ukoliko dođe do promjene plana zbog lošeg vremena ili tehničkih poteškoća, mjesni odbori planirani za taj dan će se obaviti u prvom terminu nakon što se obavi kompletan tretman. Plan za otočne mjesne odbore će se dostaviti nakon što se obave radovi u samom gradu.

Iako je ovog puta izostalo upozorenje, stanarima se preporučuje zatvaranje prozora u vrijeme zaprašivanja, dok bi pčelari trebali držati pčele u košnicama. Razdoblje između dva osnovna tretmana će se kontinuirano pokrivati interventnim tretiranjima prema pozivu Zavoda za javno zdravstvo ili Gradske uprave.