U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru jučer je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 34-godišnjeg državljanina Velike Britanije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga.

Prema izvještaju sa stranica DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 34-godišnji Britanac 20. kolovoza na plaži Zrće u Novalji, u namjeri daljnje prodaje korisnicima na ilegalnom narko tržištu, kod sebe neovlašteno posjedovao pet prozirnih PVC vrećica sa sadržajem droge kokain ukupne težine 2,4 grama. U apartmanu koji koristi u Novalji, radi daljnje prodaje, držao je još hrpu droge - 102,6 grama droge ketamin raspoređene u 158 prozirnih PVC vrećica, 27,1 gram droge kokain raspoređene u 39 prozirnih PVC vrećica, 32,2 grama droge MDMA raspoređene u 23 prozirne PVC vrećica, te 517 tableta tzv. ecstasy, kao i veći broj neiskorištenih PVC vrećica sa patent zatvaračem različitih dimenzija, namijenjenih za pakiranje droge. Sumnja se da je prodajom droge ostvario korist u iznosu od 18.090,00 kuna, 530,00 eura i 20 funti.

Kako doznajemo, sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio je prijedlog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.