Iz PU zadarske priopćenjem za medije reagirali su na pojavu Facebook stranice "Stop Croatian Police Attacks on Tourists" koju je osnovao poljski turist kako bi podigao svijest javnosti o incidentu koji se dogodio u Pagu 13. kolovoza.

Poljak je, naime, iznio teške optužbe na račun policije. On tvrdi da su ga policijski službenici napali nakon što je prijavio prijevaru jednog vulkanizera koji mu je, ističe, pokušao naplatiti cijenu duplu od dogovorene. Prema njegovim riječima, policajci su ga pritom optužili da je pokušao pobjeći bez da plati račun te ga odveli u zabačenu ulicu.

- Natjerali su me u prostor bez svjedoka i tražili da platim 1000 kuna za uslugu koju nisam želio. Jedan me imobilizirao, dok me drugi udario šakom u glavu pa sam pao na zemlju. Nastavili su me napadati, prijetili su mi zatvorom, nazvali me "poljskim idiotom" i na kraju me prisilili da platim 200 kuna. Tijekom incidenta, koji je trajao 3 i pol sata, moja maloljetna djeca su čekala na ulici, bez pratnje, i nisu me mogla kontaktirati kako nisam mogao odgovoriti na njihove telefonske pozive. Kasnije sam pokušao prijaviti ovaj incident u središnjoj policijskoj postaji u Zadru, međutim tamošnji policajci su trivijalizirali problem i odbili podnijeti izvještaj. Kad sam pitao je li normalno da vas policajac udara u glavu, zadarski policajac je odgovorio "ako ste odbili platiti, što je drugo mogao napraviti?".

Iz PU zadarske javljaju kako su danas u poslijepodnevnim satima upoznati sa sadržajem objavljenim na društvenim mrežama, u kojem se iznose primjedbe na rad policijskih službenika Policijske postaje Pag, tijekom kolovoza ove godine.

- S obzirom na to da se radi o prvim saznanjima o događaju Policijska uprava zadarska provodi postupak provjere navoda iznijetih u objavi državljanina Poljske na stranici društvene mreže te će, po okončanju provjera i utvrđivanju svih relevantnih činjenica, o svemu izvijestiti javnost.