Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu, 57-godišnji vozač, osumnjičen za izazivanje tragične prometne nesreće na crnoj točki u Stankovcima, pušten je na slobodu uz naloženu mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom.

Prema izvještaju DORH-a, objavljenom jučer nakon dokazne radnje prvog ispitivanja, prometna nesreća dogodila se 19. kolovoza oko 11,00 sati na državnoj cesti D59 kod mjesta Crljenik u općini Stankovci, i to na način da je, osnovano se sumnja, 57-godišnjak vozeći se sporednom cestom bez zaustavljanja ušao u križanje, iako je prošao pored tri prometna znaka obaveznog zaustavljanja, uslijed čega je automobilom naletio na desnu bočnu stranu osobnog automobila marke Fiat Punto kojim je upravljao 50-godišnji oštećenik cestom sa prednošću prolaska. U prometnoj nesreći je na mjestu nesreće smrtno stradao 50-godišnji oštećenik.

Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju tijela poginulog 50-godišnjaka, a također će se naložiti i toksikološko vještačenje izuzetih uzoraka krvi i urina vozača.