Policijski službenici Policijske postaje Benkovac proveli su jučer kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim vozačem, kojeg se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Naime, 57-godišnjaka se sumnjiči da je jučer oko 11 sati u Stankovcima, upravljajući Opel-om (DA) na dionici D 59, krećući se sporednom cestom nije se zaustavio na prometni znak „Obvezno zaustavljanje" (stop) i ušao u raskrižje s državnom cestom D 27, a da nije propustio sva vozila. Opelom je zatim udario u Fiat Tipo (SL) kojim je upravljao 50-godišji vozač. Nakon sudara Fiat udara na metalnu zaštitnu ogradu prilikom čega je 50-godišnjak ispao iz vozila kroz vjetrobransko staklo te poginuo na licu mjesta.

Opel se rotirao na cesti te je u njega udarilo teretno vozilo Mercedes (ZG) prilikom čega je lakše ozlijeđena 29-godišnja putnica. Uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu (čl.227.st.4 ZOSCP) 57-godišnji vozač predan je pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Tijekom dana bit će ispitan od strane državnog odvjetnika.