Ne zna se smrdi li više s deponije u Diklu, kanta za biorazgradiv otpad, ulja i masti iz uličnih pečenjarnica po Gradu ili iz pročistača otpadnih voda te uz more na Puntamici.

Ove posljednje primjedbe građana o tome da je neizdrživo sjediti na terasi ugostiteljskog objekta na Puntamici zbog vonja kanalizacije ili da već 15 dana noću smrdi iz pročistača otpadnih voda, proslijedili smo Odvodnji. S direktorom Grgom Peronjom može se jedino razgovarati putem emaila. Mi njemu pitanja, on nama odgovore. Istina, brz je u tome. Nadamo se i da su službe Odvodnje bile još brže u reakciji. Jer direktor Odvodnje kaže kako nemaju informaciju o problemu na Puntamici i zahvaljuje na dojavi.

"Naše održavanje redovito obilazi i taj lokalitet, poslat ćemo ekipu dodatno za provjeru stanja. Crpne postaje i cjevovodi funkcioniraju redovito", ističe Peronja. Iako se zna da je i prije bilo problema s crpnom stanicom Puntamika, direktor Peronja tvrdi kako se sve crpne stanice dnevno kontroliraju i nismo imali niti jedan kvar zadnjih mjeseci.
Po Peronji nema nikakvih problema ni s pročistačem otpadnih voda u Ulici Franka Lisice.

" UPOV Centar radi stabilno i nepromjenjivim režimom pod vodstvom naših tehnologa i nema govora o pojačanom radu filtera noću, tim više što je noćni dotok značajno manji od dnevnog", navodi direktor Odvodnje.

S obzirom na otvorene bazene za kojih se ne može reći da po ovoj izrazitoj vrućini ne isparavaju, dodatno smo pitali direktora Odvodnje što je s njihovim natkrivanjem koje je prije više od tri godine najavio njegov prethodnik na mjestu direktora, Ante Josip Šikić.

Potpisan je Ugovor o sufinanciranju za Projekt po kojemu će se izgraditi natkrivanje najkritičnijih bazena. Do kraja godine slijedi natječajna procedura i izbor Izvoditelja. Ne bude li žalbe na natječaj, radove očekujemo početkom 2020. godine, najavio je direktor Grgo Peronja, misleći na financiranje iz EU projekta aglomeracije.